tiistai 3. huhtikuuta 2012

Find Your Style

Äiti on mulle aina opettanu, että pitäis osata löytää se oma tyylinsä. Se tyyli, jota aikoo ylpeenä kantaa kaupungin kaduilla vuodesta toiseen. On vaatteita, jotka on kivoja. Oi voi, niitä on todella paljon. Esimerkkinä Fashiolista; täynnä toinen toistaan ihanampia vaatteita, asusteita, kenkiä ja niin edelleen. Aina ei kuitenkaan voi saada kaikkee mitä haluaa - ja hyvä niin. Aina ei myöskään oo järkevää ostaa kaikkee minkä haluaa.

Oon vuosien varrella oppinu sen, mitä äiti ajaa takaa. Joka sesongille on vaihtuva trendi. Se täyttää massaketjujen hyllyt ja pyrkii tarjoamaan tavaroita asenteella jokaiselle jotakin. Ja jokainen meistä menee ja ostaa sitä jotakin. Kotona tuote menee useimmiten vaatekaappiin, jossa sitä sitten ihastellaan samalla kun mietitään päämme puhki, mihin sen yhdistäis. Löydä oma tyyli. Rakenna vaatekaappisi perusta hyvin ja tee siitä pettämätön. Sitten voit hyvillä mielin hyppiä trendistä toiseen ja olla nainen ajan hermolla.Oma tyylini-otsikon alle omalla kohdalla sijoittaisin sanat siisti, mutta rento, yksinkertainen ja rohkea. Rohkealla tarkotan sitä, että uskallan pukeutua myös värikkäisiin vaatteisiin. Sellaseen tyyliin, kun omani, alkaisin rakentaa pohjaa jakuilla ja farkuilla. Ostaisin alkuun sekä tumman että vaalean jakun ja saman tekisin myös farkkujen kohdalla. Panostaisin laatuun, sillä niiden haluaisin säilyvän vuosia - perustaan kun kuuluvat. Kengät valitsisin tilaisuuden mukaan; kaupungille sopisi Converset ja juhliin peruskoroilla varustetut avokkaat. Tämä perustan rakentaminen mahdollistaa myös trendien seuraamisen ja niiden mukaan pukeutumisen. Esimerkiksi nyt paitoja voi ostaa aina ajankohtaisen trendin mukaan ja sillä tavoin luoda helposti tyylikkään, samalla muotitietoisen sekä vaihtelevan kokonaisuuden - aina ei tarvi tyytyä valkoseen t-paitaan. Näitä paitoja voi sitten huoletta ostaa myös massaketjuilta, sillä vaikka laatu ei olisikaan niin hyvä, todennäköisesti tuotteelle suunnittelemasi käyttöaikakaan ei ole kovin pitkä.

En sano, etteikö vois ostaa esimerkiks jakkua sen hetkisessä muotivärissä. Se voi olla jopa ihan kannattava idea, joka tuo piristystä pukeutumiseen. Pohjan rakentaisin kuitenkin ensin. Äidin oppia noudattaen, on helppo löytää vaatteet päälleen niinäkin vaikeina päivinä, kun tuntuu, ettei mikään vaate ole hyvä tai mikään ei huvita, kun kaapista löytyy niinkutsutut 'varmat valinnat'.


Vaatetta ostaessa tulis aina miettiä, minkä kanssa sen meinaa yhdistää ja miten sitä aikoo käyttää. Tämän asian muistamalla itsekin säästyisin monilta heräteostoksilta. Kaivellessani vaatekaappia löydän monia vaatekappaleita joita en oo käyttänyt kertaakaan tai sitten juuri ja juuri kerran tai kaksi. Silti en raaski luopua niistä. Ainakaan ensimmäisellä kerralla. Tämä johtaa siihen, että vaatekaappini pursuaa vaatteita, uudet eivät mahdu sisään ja vanhat eivät suostu tulemaan ulos. Sen lisäksi, että vaatekaappini pursuaa vaatteita, todennäköisesti noin 1/3 niistä on käyttökelpoisia. A closet full of clothes but nothing to wear.

Kokeile rohkeasti erilaisia vaatteita löytääksesi tyylisi. Älä hamstraa kaikkia mallinuken päällä hyvältä näyttäviä vaatekappaleita omaan vaatekaappiisi, vaan sovita. Se, mikä näyttää nuken päällä hyvältä, ei välttämättä sovi jokaiselle. Ja ota makutuomari mukaan. Mielellään suorasanainen. Makutuomarin avulla saat vastauksen heti sovitusvaiheessa, näin säästyvät rahat ja myöhemmin myös päänvaiva. Sinut hyvin tunteva makutuomari osaa heti sanoa, onko vaate tyyliisi sopiva tai siihen istutettavissa vai ollaanko vaatteen kanssa menossa aivan metsään. Aina et varmasti ole hänen kanssaan samaa mieltä, mutta sitä varten naisillekin on luotu aivot, vieläpä järkeä sisältävät sellaiset. Lupaan, että pääset mieleiseesi lopputulokseen! Ja kukapa estäisi sinua palaamasta kauppaan myöhemmin, jos joku vaatekappale on jäänyt kaivertamaan sinua. Toisella kerralla vaatteen näkee jo ihan erilaisin silmin.


Välillä teen omasta pukeutumisestani varsin hankalaa. Viime aikoina, kun olen alkanut yhä enemmän kiinnitämään huomiota pukeutumiseeni, on välillä tullut turhautumisen hetkiä siksi, että ajattelen, etten voi pukeutua näin yksinkeraisesti. Mielestäni pitäisi muka keksiä kaikkia hienoja yhdistelmiä, jotka olisivat toimivia ja tyylilleni armollisia. Ja silti uskon löytäneeni oman tyylini. Pitäisi osata huomioida sen päiväinen tunnetila ja pukeutua sen mukaan. Farkut ja neule on ihan ok! Loppuenlopuksi pukeutumiseen kiinnitetään enemmän huomiota vain, jos olet epäonnistunut, tai sitten jos olet poikkeuksellisen onnistunut. Joten ne farkut ja neule on todellakin ihan ok silloin, kun tuntuu siltä, että kaikki muu menee mönkään - sellaisina päivinä se sitten useimmiten meneekin.

Ihailen suuresti monien ihmisten pukeutumista ja tyylitajua. Varsinkin nyt, kun blogien lukemisesta on tullut tavallinen osa jokapäiväistä elämääni, törmään varsin usein upeisiin tyyleihin ja kykyyn yhdistellä asioita. Muutamia mainitakseni erityisesti ANNALIINA -blogia kirjoitteleva Annaliina ja hiljattain Olivia-lehden sivuille siirtynyt Strictly Style -blogin Mrs V onnistuvat aina ihastuttamaan minut pukeutumisellaan. Taitavia tyttöjä molemmat!


Löydä oma tyylisi. Vaikka se vie aikaa ja sen löytämiseen valitettavasti kuuluu myös ne virheostokset, ole kärsivällinen. Vielä tulee se päivä, kun huomaat, että vaatekaappisi on täydellinen ja silmääsi miellyttävät vaatteet löytävät asukokonaisuutensa sinun vaatekaapissasi. Silloin voit olla ylpeä itsestäsi!

2 kommenttia:

  1. WAU! KIITOS! :) Ja tosi kiva postaus, se pisti kans miettimään, miten huono mä itse olen ostelemaan niitä vaatekaapin "peruspilareita". Jotenkin kaupoissa en edes nää niitä perusfarkkuja, vaan mielummin ostan ne erikoisemmat. Tätä pitää alkaa harjoitella ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan :) ja kiitos! Haha toi on niin totta! Onneks vielä voi muuttaa tapansa ;)

      Poista