perjantai 29. kesäkuuta 2012

Mäkivedot 2

Laitetaan seuraavaa urheiluvinkkiä kehiin! Yhdet mäkivedot ollaan jo tsekkailtu, jatketaan samalla radalla. Mäkivedot 1:ssä alotettiin lyhyestä matkasta ja lisättiin aina pari metriä mittaa. Nyt kokeillaan sellasta muutosta, että pidetäänkin matka samana, mutta lisätään vauhtia loppua kohden.


Tarvitaan: tarpeeks pitkä ylämäki (jyrkkä tai loivempi)
Harjoituksen kesto: noin 30 min
Toistot: 10
Matka: noin 30-40 metriä

Alotetaan taas sillä 5-10 minuutin alkulämmittelyllä. Sitten kun tuntuu lihakset lämpimiltä ja pää on valmiina, voidaan alottaa todellinen treeni.

Vedot vedetään siis siten, että matka pysyy samana, mutta vauhti kasvaa. Ensimmäinen veto voi olla vähän sellanen kokeilu, suosittelen ottaan sekuntikellolla aikaa matkan taittamiseen. Siitä sitten veto vedolta lisätään vauhtia, jolloin samaan matkaan menee aina vähemmän ja vähemmän aikaa. Esimerkiks jos ensimmäinen veto kestää 14 sekuntia, toisen tulis kestää 13,5 s, kolmannen 13 jne. Muistetaan kuitenkin kävelypalautus ja muutenkin pidetään sen verran taukoo vetojen välillä, että hengitys kerkee vähän tasaantuun.

Kymmenes ja viimeinen voi olla sitten taas se kuuluisa "kaikki mehut irti" eli sekuntikello voidaan unohtaa lähtöviivalle, laitetaan kaikki peliin ja juostaan veren maku suussa loppuun asti. Sen jälkeen tuntuu sitte hyvältä!!

Harjotuksen jälkeen palautellaan perinteisesti lihaksia vielä pienellä hölkällä ja ravistelulla sellanen 5-10 min. Palautusjuoma tai hedelmä on kans hyviä apuja lihasten palautumiseen. Täydellinen palautuminen tapahtuu noin 3-4 päivän sisällä, mutta silti ihan lekkeriks ei tartte urheilun suhteen heittää. Suosittelen pitään reenin jälkeen yhden välipäivän ja sen jälkeen alottamalla treenaamisen jaloille kevyemmällä harjoituksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti