keskiviikko 19. helmikuuta 2014

DROPBOX

Pakko jakaa teillekkin mun uus löytö ja luottokumppani, Dropbox. En tiedä oonko taas viimenen, joka tästä kuulee, mutta tästä saamani hyöty jo pelkästään bloggaajana on ollu niin suuri, että haluan vinkata tästä muillekkin ajassa pikkasen jäljessä tuleville.

Kyseessä on siis tietokoneelle ladattava ja myös puhelimen applikaatio-kaupasta löytyvä ohjelma, jonka avulla saa pidettyä kaikki tärkeet tiedostot aina mukanaan. Käytännössä idea on siis se, että voit tallentaa omaan Dropboxiin tiedoston vaikkapa kotikoneelta ja avata sen sitten esimerkiks koulussa tai omalla puhelimella.

Ohjelman saat ladattua osoitteesta www.dropbox.com, joka toimii myös saittina josta pääsee kirjautuun sisään kun omat tunnukset on luotu. Ylläoleva näkymä pitäis tulla ruudulle, kun ittensä tohon osotteeseen ohjaa. Tosta valitaan kohta Sign up ja sitten vaan toimitaan tosi selkeesti annettujen ohjeiden mukaan. Takaan, että tästä varmasti jokainen vähän yksinkertasempikin selviää! Kun lataus on suoritettu, koneen perusnäytön yläkulmaan (Applen koneissa yläpalkkiin) ilmestyy sininen avonainen laatikko, nimensä mukaisesti dropbox, josta sitten sillä koneella pääsee suoraan omiin Dropbox-tiedostoihin.

Muilla koneilla omia tiedostojaan pääsee selaan netin kautta samasta osotteesta, sillon vaan valitaan tosta ruutunäkymästä kohta Sign in. Tätä ohjelmaa ei siis tarvitse olla ladattuna sille koneelle, mistä niitä tiedostojaan just siinä tilanteessa haluaa katsoa! Siks tää toimiikin erittäin hyvin esimerkiks joidenkin kouluesitelmien säilöntäpaikkana koti-koulu -akselilla. Virtuaalinen muistitikku.
Puhelimeen ohjelman voi ladata App Storesta tai sitä vastaavasta applikaatiokaupasta. Dropbox on sekä koneelle että puhelimeen ladattaessa täysin ilmanen, mikä on tietysti myös iso plussa! Kun ohjelman on saanu ladattua ja omilla tunnuksillaan kirjautuu sisään, näyttää se ainakin iPhonen ruudulla samalta mitä kuvassa yllä.

Se, että Dropboxin saa myös puhelimeen, on mulla henkilökohtasesti helpottanut muunmuassa Instagramin ja blogin päivittämistä. Kun muokkaan kuvat koneella, siirrän ne Dropboxiin, josta saan ne sitten suoraa puhelimeen ja instaan. Toisin päin taas hyöty on tullu siitä, kun oon selannu puhelimella esim We Heart It:ia ja löytäny jotain kivoja kuvia blogiin, oon tallentanu ne puhelimen muistin kautta Dropboxiin, josta saan ne suoraan ladattua blogiin.

Tässä vielä kuva siitä, miltä Dropbox näyttää netin kautta sisäänkirjautuessa. Kaikki tiedostot on helposti järjesteltävissä omiin kansioihinsa, niitä on helppo siirtää paikasta toiseen tai halutessaan poistaa kokonaan. Vasemmalla olevasta sivupalkista pääsee suoraan kategorian mukaan kuviin ja muun tyyppisiin tiedostoihin, jos vaikkapa on unohtanut mihin kansioon sen tietyn kuvan on aikoinaan sijoittanut.

Enpä voi muuta kun ylistää tätä ohjelmaa, niinkun varmaan ehkä huomaattekin :D Tästä on ollu oikeesti mulle niin suuri hyöty, etten osaa sitä edes paremmin selittää. Ei kuulkaa tarvi enää sähköpostin kautta niitä omia kuviaan itelleen lähettää ja tuskailla yhteen viestiin mahtuvan tiedostomäärän pienuutta tai miettiä että miten sen muistitikun muistaa nyt ottaa koululle mukaan esitelmäpäivänä.

Ystävät, ladatkaa Dropbox ja mä lupaan, että teidän elämästä tulee moninkerroin helpompaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti