tiistai 4. maaliskuuta 2014

Braid Hair Bun - pannukakun paistoajan nuttura

Täällä ollaan jo toista viikkoo kipeenä, hiphei! Kaikki viikonlopun suunnitelmat meni luonnollisesti uusiks ja tosiaan kun en oo mikään rauhallinen, pitkään paikallaan viihtyvä tyyppi, ei tää niinsanottu hotellikuolema enää kotonakaan oo ollu kaukana.

Sunnuntaina onneks saatiin hetkellinen buusti päälle ja päätettiin siskon kanssa leipoo pannukakkuja. Kesken leipomisen saatiin idea tehdä joku nutturakampaus ja niinhän siinä sitten kävi, että pannarit jäi lopulta äidin kontolle, kun meille tuli äkillisesti muuta tekemistä. Kuvattiin tekeminen tännekin vaihe vaiheelta, jos vaikka jollain on pulaa hiustenlaittoideoista.

1. Hiukset harjataan auki ja jaetaan kolmeen osioon: sivukaistaleet edestä noin korvaan saakka, taakse jää suurin osa - ne ponnarille sille korkeudelle, mihin sen nutturankin haluaa. Tässä mun siskolla on juuri pestyt, luonnollisesti kuivuneet hiukset.


 2. Hiusvalkki asetetaan ponnarin juureen ja hiukset kieputetaan siihen ympärille. Kun hiuset on aseteltu hyvin, ite tykkään kiinnittää ne vielä hengettömillä pinneillä ponnarin juureen. Huom! Tän vaiheen voi halutessaan tehdä myös ilman valkkia.


 3. Sitten siirrytään sivuille jätettyihin kaistaleisiin; ne letitetään kalanruotoletille, ite tein letin vielä nurinpäin, jotta ne näkyis paremmin valmiista kampauksesta. Molemmat puolet vuorotellen ja kun hiukset loppuu, jatketaan lettiä vielä vähän yli puoleen väliin pituudesta, jonka jälkeen letti kiinnitetään kuminauhaponnarilla.


 4. Valmiita lettejä löyhennetään vetämällä hiuksia joka kohdasta toisistaan ulospäin. Sen jälkeen letit laitetaan takaa ristiin ja kierretään nutturan ympärille. Sit mä kohentelin nutturaa, peitin vielä paremmin tota valkkia ja lisäilin muutamia pinnejä pitään hiuksia paikallaan - se ei tietenkään oo pakollista jos nutturantekovaiheessa on ollu jo huolellinen.


Sitten vaan lakkaa päälle ja niskahiukset kuriin. Valmista tuli, eikä aikaakaan loppuenlopuks hirveen kauaa kulunu. Just sopivasti oltiin valmiita, kun pannari piti ottaa pois uunista. Pannukakun paistoajan nuttura.

Kokeile vaikka ite!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti