tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kaunas

Guess who's back? Matkasta sekä sitä seuranneesta kolmen päivän työputkesta selvitty. Hyvä reissu oli. Pää tässä lyö ihan tyhjää, että mistä sitä alottais. Ekana tietysti mieleen tulee ruoka. Johtuu varmaan siitä, että meidän vähän yli 5 päivänen reissu oikeestaan rakentu ruokailujen ympärille. Se ansaistee kyllä ihan oman tekstinsä.


No mitä muuta me tehtiin? Ekana ja lähes jokasena muunakin päivänä käytiin Akropolis nimisessä ostoskeskuksessa. Se on uus ja iso ja täynnä hyviä kauppoja. Sieltä löydät mm. Zaran, NewYorkerin, Bershkan, Pull&Bearin ja Stradivariuksen. Ja jos ihan tylsää tulee, löytyy sieltä myös keilarata ja luistelukenttä. Elokuvateatteria unohtamatta. Siellä mekin oltiin. Oiskohan ollu reissun toka päivä ja ehkä "huonoin" ilma. White House Down oli hyvä ilman tekstitystäkin.


Ennen leffaa tehtiin virhekäynti Liettuan isoimpaan kauppa-alueeseen, jota tyyliin kaikilla nettisivuilla oli suositeltu. Urmas - ei ollu meidän paikka se. Isoja halleja peräkkäin täynnä samanlaisia pikkuputiikkeja kun jossain etelässä. Laadultaan siis myös. Mutta silti hinnat oli samaa luokkaa, kun ostoskeskuksen ns. laatuliikkeissä. Tuolta kyllä löyty kaikkee aina verhoista rakennustarvikkeisiin, mutta en kyllä ite suosittele reissullaan täällä pyörähtään.

Yhtenä päivänä mentiin tietysti kunnon turisteina City Tourille. Yleensä me ei matkoillamme olla tällasilla pyörähdetty, mutta jotenkin jo pelkästään ajankuluks haluttiin tällä kertaa mennä. Ja siis, suosittelen! Menkää, menkää, vaikka vähän nolottaiskin. Niin muakin aluks. Mutta niin paljon paremman käsityksen tosta paikasta sai kun sen vajaan tunnin istu sen bussin takapenkillä. Kuulokkeet vaan korviin ja menoks! Löpinät sai sieltä valittua jopa suomeks, vissiin ainakin toi vanhempi matkaseura oli siihen tyytyväisiä. Englannilla me juniorit mentiin.


Kävelykatu on must see. Se pelasti paljon. Jokseenkin kylmäks jääny tunne ton Urmaan jälkeen shoppailumahdollisuuksista kyllä parani huomattavasti, kun kolmantena päivänä lähettiin sille talsiin. Pituutta on joku vajaa 2 kilometriä, mutta onneks matkanvarrelta löyty aina sopivasti terasseja pikku huilille. Drink it up ja taas jaksaa!

Toinen jokapäivänen pyörähdys oli vanhassa kaupungissa. Parhaat ravintolat, piste.

Taksilla suosittelen liikkuun pidempiä matkoja, on todella edullista verrattuna tähän meidän maahan. Niinkun hintataso yleensäkin. Nähtävyyksiä ei City Touria enempää kierretty, paljon kirkkoja tuolla ainakin on, että jos semmonen kiinnostaa. Ylipäätään olin positiivisesti yllättyny porukan kielitaidosta tuolla. Aika rupusen näkösten rakennuksien ja muutenkin vielä alkukantasemman meiningin takia vois kai olettaa muutakin. Mutta on nääkin vaurastumaan päin.


Oli vissiin joku yhen päivän kuvausinnostus, kun kaikissa on tyyliin sama asu päällä. Great! Mutta hei kysykää ihmeessä, jos jotain mieleen tulee ja kiinnostas tietää :)2 kommenttia: