keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

ElafonisiKreikan Malediiveiksikin kutsuttu Elafonissin ranta (laguuni) on valehtelematta hienoin paikka, missä oon ikinä käyny. Valkosta ja osin vaaleenpunasta hiekkaa, kirkasta, eri sinisen sävyissä liplattavaa vettä ja aurinkoo pilvettömältä taivaalta. Matkakaverin kanssa mietittiin, että ton paikan on pakko olla jossain TOP10 Maailman kauneimmat paikat -listalla tai sitten meillä on vielä todella paljon matkustettavaa tehtävänä.

Kuten jo aikasemmin mainitsinkin, kuvia tuli otettua tältä päiväretkeltä yli sata, vaikka itse rannalla aikaa vietettiin varmaan vajaan neljän tunnin verran. Siellä ollessa haaveiltiin, että kumpa sais jokasesta silmänräpäyksestä kuvan - mihin tahansa katsoi, teki mieli ottaa kuva. Välillä kyllä tuntu myös siltä, että kirkkaan auringon takia jäi osa fiiliksestä kokematta, kun kulki joko silmät sirissä tai arskat päässä :D

Retkelle lähdettiin Finnmatkojen kanssa; oltiin varattu ja maksettu koko setti jo etukäteen. Kaikki info saatiin kätevästi tekstarilla ja viimenen lomapäivä kulu mukavasti sujuvaa englantia puhuvan paikallisen oppaan seurassa. Lähtö hotellilta oli muistaakseni vähän ennen aamu kahdeksaa. Mennessä pysähdyttiin paikallisessa kyläravintolassa maisteleen kreetalaista herkkua, juustopiirakkaa hunajan kera.

Reitti Elafonissille kulki suurimmaks osaks vuoristossa - Kreetan saari on niin vuoristoinen, että ainoo reitti pohjosesta etelään kulkee lännen kautta. Serpentiinipolut ja tunnelit ei oo kyllä ehkä kuitenkaan kaikkein heikkohermoisimmille.
Matkan pituus ajallisesti ei ollut pysähdystä lukuunottamatta varmaan tuntia enempää, joten siinä mielessä sitä jännitystä ei kuitenkaan mahdottoman kauaa kestänyt. Takasin tullessa päästiin vielä jännittään, kun bussit kohtaa toisensa kielekeen reunalla. Se oli kuulemma kuskeille lähes päivittäistä huvia, ja muutaman kiljahduksen sekä ylimääräsen hikikarpalon jälkeen päästiin kun päästiinkin jatkaan matkaa turvallisesti kohti hotellia.

Kaikenkaikkiaan vietettiin yks elämämme kivoimmista päivistä kauniissa ympäristössä +44C lämmöstä nauttien. Retkee Elafonissille suosittelen ehdottomasti jokaselle Kreetanmatkaajalle - tätä ei vaan voi missata!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti