perjantai 18. heinäkuuta 2014

CRETE

Huh! Reissusta selvitty ja työputkee on täällä painettu kovaa vauhtia. Viimeset kaks päivää oon tehny aamusta iltaan, mutta tänään se taas palkitaan! Seuraava matka nimittäin starttaa; onneks sillä edelliset rusketukset on kyllä vähän tainnu karista tässä muutaman viikon aikana... Tää postauksen tekeminen ei ollukkaan ihan niin helppo rasti, kun aluks kuvittelin. Kuvia tulikin sitten otettua yli kaks sataa ja niiden läpikäynti sun muu veis kyllä varmasti paljon enemmänkin aikaa jos oikein lähtis perehtyyn. Päätin jokatapauksessa jakaa kuvat kahteen osaan, koska vähintään puolet on päivän mittaselta retkeltä yhteen kauneimmista paikoista, missä oon ollu. Siitä lisää siis myöhemmin!


Ensimmäisen kuvasatsin kylkeen ajattelin kirjotella vähän omista kokemuksista sekä listailla muutamia vinkkejä niille, jotka Kreetaa matkakohteeksensa harkitsee tai jopa on jo matkansa varannut.
Itelle jäi reissusta kyllä tosi hyvä ja positiivinen fiilis ja rehellisesti voin todeta, että lähtisin koska tahansa uudelleen. Vaikka Kreeta onkin suht pieni saari, sisältää se niin monta mielenkiintosta kaupunkia nähtävyyksineen, ettei musta vielä kahden matkan jälkeenkään tunnu siltä, että olisin nähnyt kaiken.

Seuraavassa muutamia huomioita, joita omasta mielestäni on hyvä Kreetalle matkatessa huomioida.

RAHA - Kreetalla ei läheskään kaikissa paikoissa ole mahdollisuutta maksaa kortilla. Varaa siis aina pieni summa käteistä mukaasi. 50€:n setelit tuntu lompakossa miljoonalta, eikä useimmissa paikoissa edes mielellään otettu vastaan niin isoja rahoja. Jos etukäteen matkarahoja pankista nostaa, suosittelen lämpimästi niitä kahdenkympin seteleitä.

Kreetalla ei myöskään ollut ihan niin sentilleen maksujen kanssa. Jos sulla oli 23,10€ käteistä, ja kirjan hinta oli 24€, otti myyjäpappa pennoset mielellään vastaan vaikkei nyt ihan täyttä hintaa saanutkaan. Tinkiä siis todellakin kannattaa!

RANNAT - Rantaviivaa Kreetalla riittää ja sen myötä rantojakin on muodostunut vieri viereen. Aurinkotuolien käyttömahdollisuudet niissä kuitenkin vaihtelee; harvat on käytössäsi ilmaiseksi, mutta joissain paikoissa saattaa selvitä "drinkkimaksulla".

HINTATASO - Huhujen mukaan hinnat Kreikassa on yleisesti nousseet ja itsekin voin allekirjottaa tän väitteen täysin. Syöminen ja juominen on toki halpaa (esim 1.5l viini kaupasta 2,5€), mutta etenkin lomakohde-alueilla muissa paikoissa turisteilta yritetään kyllä imuroida kaikki ylimääräinen. Vai ootteko te valmiita maksaan bikineistä yli 35€?

RECOMMENDED BY E:

Platanias (kylä); Karma (ruokapaikka) - ja erityisesti niiden suklaakakku
Hanian kaupunki ja satama (etenkin auringonlaskun aikaan; alla kuvia)
Taverna Monastiri, Hanian satama
Roadtrip

Matka me varattiin Finnmatkojen kautta & oltiin kyllä tyytyväisiä niin asioiden sujuvuuteen, lentoihin kun lentokenttäkuljetuksiinkin. Lisäksi Finnmatkoilla taitaa nykyään olla oma puhelinapplikaatio, joka helpottaa entisestään asioiden hoitoa sekä ennen matkaa että kohteessakin.

Elafonissi (tästä postaus erikseen)Näillä reissuilla pitää mun mielestä olla vähän seikkailunhalunen ja uskaltaa kokeilla uusia juttuja. Ravintoloista ei esimerkiks voi yhtään tietää etukäteen, mutta kun vaan rohkeesti menee, niin eiköhän sieltä jokaselle mieleinen löydy. Mekin ruokailtiin matkan aikana ainakin kymmenessä eri paikassa, eikä mikään niistä menny vikaan. Jokanen oli vähän erilainen; oli niin rantaa, näköalaterassia, satamaa, kun puutarhaakin, ja jokasessa viihdyttiin älyttömän hyvin. Ruuista vielä sen verran, että kreikkalaisia ruokia kannattaa rohkeesti kokeilla! Moussaka on älyttömän hyvää, samoin souvlakit - nyt sitä urheiluhenkee peliin.


Nyt matkaan ja kohti uusia seikkailuja. Palataan viikon päästä Cosin kokemusten kera 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti