tiistai 10. joulukuuta 2013

Christmas @ IKEA

Ajan Ikean ohi viikottain. Ja aika usein vielä sama kaveri kyydissä. En oo varma onko se ite huomannu, mutta joka kerta kun ohitetaan se sinikeltanen laatikko, tää tyttö sanoo, että Ikeassa on kuulemma jo ihan joulu. Ja aina päivitellään, että kuinka pitäis mennä käymään. No nyt mää menin!

Ja olihan se joulu siellä. Yläkerran huoneissa oli joulukuusia, lampaantaljoja joka toisessa korissa ja astiapuolella jouluaiheet lasien ja kuppien kyljissä. Tervetuloa meikäläisen matkaan Ikeaan.

 
Tällä reissulla koin myös ehkä ahdistavimman vessakokemuksen ikinä. Yläkerran kierrettyäni päätin nopeesti kipasta vessassa ja sinne ravintolan taakse sitten viiletinkin. Käytävällä jo haisi hikinen ulkomaalainen mies - jos tiedätte mitä tarkoitan... Nopeesti selviskin, että haju oli lähtösin noin kolmekymppisestä ulkomaalaisesta miessiivoojasta, joka siinä just oli saanu miesten puolen puunattua ja oli kovasti siirtymässä inva-vessan puolelle. Itse livahdan naisten puolelle, ripustan laukun vessan oven naulakkoon ja istahdan alas. Siinä sitten kuulen kun vessan ovi aukee ja mielessäni ruokoilen vaan, että sisään tulis joku asiakas, tai ihan kuka tahansa muu kun tää MIES siivooja... No ei vastattu mun rukouksiin ei. Siellä rupee roskakorit tyhjeneen ja vessat kohiseen oven toisella puolella. Apuaaaaa. Onneks se mies sentään kolisteli tavaroitaan sen verran kovaan ääneen, että sain suht rauhassa hoitaa hommani loppuun. Vaikka vähän siinä kyllä aristelinkin. Ei muutakun äkkiä housut jalkaan, ovi auki, käsien hulautus ja kuivaus ja pihalle. HUH!

Ei kyllä ihan ekana tullu mieleen, että jos naisena meen vessaan, ni miehet juoksee perässä. Ahdistus! Ens kerralla kyllä mietin kaks kertaa tai ainakin kysyn, ennenkun liityn unisex-avoimet ovet vessameininkiin.

Mutta ei siinä, ihan kiva reissu oli! Ja kun tälle kaverilleni kerroin, että olin pyörähtäny Ikeassa, ensimmäinen kommentti arvatenkin oli: "Oliks siä jo ihan joulu?". Semmosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti